IAIM® -TEČAJ MASAŽE DOJENČKOV ZA STARŠE

Tečaj masaže dojenčka IAIM® je strokovno dovršen ter natančno izdelan protokol. Nudi različne načine uporabe dotika in masažnih tehnik  prilagojene vašemu dojenčku. Namenjen VSEM staršem z dojenčki, starimi od 0 do 12 mesecev. Vodi ga CIMI®, certificiran  inštruktor masaže dojenčka IAIM®. Obsega 5 srečanj, načeloma v razmaku enega tedna. Vsako srečanje traja od 60 do 90 minut.

Za otroke s posebnimi potrebami je udeležba možna od 0 do 7 let. Tečaj je prilagojen potrebam posameznega otroka in družine.

Tečaj masaže obsega

Mavrica 6 - IAIM® - tečaj masaže dojenčkov za starše

Udeleženci prejmejo opis prijemov in teoretičen del tudi v pisni obliki, zato je skrb, da bi kaj pozabili odveč. Masažne prijeme ponavljamo in jih postopno, v dojenčkovem tempu, nadgrajujemo dokler niso osvojeni.

Kar pa je najpomembneje pri celotnem tečaju, je to, da ga vodijo dojenčki. To pomeni, da je zadovoljevanje njihovih potreb na prvem mestu. Hranjenje, previjanje, jok in ljubkovanje so pomemben del tečaja; če dojenček zaspi, imamo inštruktorji pripravljeno lutko, na kateri lahko starš vadi masažne prijeme.

Cilj tečaja je, da se starši priučijo izvajanja prijemov, masažo dojenčka pa izvajajo v prijetnem domačem okolju, ko je dojenček zanjo najbolj razpoložen.

Kaj jim je bilo všeč…
»…všeč so mi bili sproščeno vzdušje, varno in sproščeno okolje, prilagojeno dojenčkom, postopno učenje, pogovor, interakcija z ostalimi mamami, da smo se lahko bolj povezali z otročkom, da se da hitro naučiti masažnih prijemov…«
Ali so na sebi ali svojem dojenčku opazili kakšne spremembe, odkar ga masirajo…
»…boljše počutje obeh, dojenček je bolj miren, ob masaži se lažje sprosti in krčki so manj izraziti, sproščenost in odpravljanje določenih težav, rad se masira, s časoma je začela v masaži veliko bolj uživati in je veliko bolj sproščena, spanje po masaži se je izboljšalo, bolj je mirna sproščena, veliko raje sprejema dotik, bolje spi, vedno hitreje se sprosti ob masaži,…«
Vabljeni so bili, da podelijo svoje misli…
»…menim, da bi se vsaka mamica in dojenček morala udeležiti masaže dojenčka že v najzgodnejšem obdobju, saj zelo pripomore k navezovanju stika. Super je bilo in hvala za vse. Zelo dobrodošlo je, da imamo masažo dojenčkov tudi na obali. Lepa izkušnja, priložnost za povezovanje s svojim otrokom ter tudi drugimi mamicami…«
Previous slide
Next slide