CELOTEN NABOR STORITEV ZA SPODBUDO ZDRAVEGA RAZVOJA
IN
ZA OTROKE Z RAZLIČNIMI OBLIKAMI RAZVOJNIH PRIMANKLJAJEV

Naša prednost so dolgoletne izkušnje, strokovnost, etičnost in srčnost.

ZAČETNI POSVET, PREGLED IN OCENA

Pokličite in se posvetujte s terapevtom o tem, kako bi lahko pomagali svojemu otroku.

Pristop je individualen in prilagojen potrebam posameznika.

Vključitev v terapevtski proces zajema spoznavanje ob prvem obisku navadno poteka ocenjevanje skozi opazovanje, starši pa izpolnijo vprašalnik morda se opravi tudi kak standardiziran test če se ugotovi potreba.

Igra je vodilo vsake terapije le ta je vodena, strokovna in namenska.

Nevro Mišični Tejping (NMT)

NMT tehnika je podporna tehnika v terapevtskih in rehabilitacijskih programih. Terapija je primerna za otroke, odrasle, starejše osebe in nosečnice (Blow, 2012).

Nevromišični taping (v nadaljevanju NMT) je neinvazivna nefarmakološka dopolnilna rehabilitacijska tehnika. Gre za tehniko pri kateri se na kožo aplicira lepilne elastične trakove, kjer stimulacija kože določa terapevtski učinek na različne strukture: kožo, fascijo, mišice, sklepe ter na krvni in limfni obtok (Blow, 2012).

Baby Handling & Razvojno Nevrološka Obravnava (Bobath-RNO)

Je koncept ki nudi celovit pristop, pri katerem obravnavamo otroka in odraslega kot celovito osebo. Vodilo je spodbujanje kakovosti in raznolikosti gibalnih vzorcev. Gibalni vzorci pomenijo usklajeno aktivnost mišičnih skupin, kar omogoči, da se spremeni drža in oblika telesa. Cilji RNO koncepta so zavirati nepravilne vzorce drže in gibanja ter razvijati ustrezne reakcije drže in kar se da normalizirati mišični tonus. 

Delovna terapija za otroke (DT)

Na pediatričnem področju – otrok in mladostnikov je individualno prilagojena otrokovim potrebam in sposobnostim. Vsak ima svoj poklic ali službo – otrokov poklic je igranje, učenje, šolanje kar vse poteka vzporedno z rastjo.

Lahko spodbujamo in podpiramo otrokov zdrav razvoj preko pričakovanjih mejnikov ali pa spodbujamo, pomagamo otroku in mladostniku z motnjami v razvoju in nevrološko simptomatiko.

SENZORNA INTEGRACIJA (ASI®)

Senzorna integracija je nevrološki proces, je organiziranje lastnih senzornih informacij za uporabo t.j. organizira senzorne dražljaje iz telesa in iz okolja in s tem omogoča posamezniku učinkovito interakcijo z okoljem“. Omogoči nam, da damo vsemu temu kar izkusimo pomen in nam pomaga, da se v določeni situaciji odzovemo na primeren način, na podlagi predhodnih izkušenj.

IAIM® -TEČAJ MASAŽE DOJENČKOV ZA STARŠE

Tečaj masaže dojenčka IAIM® je strokovno dovršen ter natančno izdelan protokol. Nudi različne načine uporabe dotika in masažnih tehnik  prilagojene vašemu dojenčku. Namenjen VSEM staršem z dojenčki, starimi od 0 do 12 mesecev. Vodi ga CIMI®, certificiran inštruktor masaže dojenčka IAIM®. Obsega 5 srečanj načeloma v razmaku enega tedna. Vsako srečanje traja od 60 do 90 minut. Za otroke s posebnimi potrebami je udeležba možna od 0 do 7 let. Tečaj je prilagojen potrebam posameznega otroka in družine.

 

PRAKTIČNI NAPOTKI ZA OBISK naših terapij